Gulbergen Trail 2020

De eerste klim…..

Net als vorig jaar ging de route over de berg en over de nieuwe brug over het Eindhovens kanaal. Het voormalige motorcrossterrein ten oosten van de berg maakt nu deel van het parcours uit. Hierdoor is het een uitdagende en zeer gevarieerde Trail geworden. In de Trail van 11 km wordt de berg drie maal beklommen. Voor de wat minder ervaren lopers is er de mogelijkheid om slechts een of tweemaal de berg te overmeesteren.
Dit jaar was er wederom een grote opkomst; 300 hardlopers hadden zich via voorinschrijving een startbewijs geregeld. Onder echt trailweer-omstandigheden gingen zij van start om het “Dak van Brabant” te bedwingen.

Om een indruk te geven van de trail een stukje van het persbericht van het ED over  de trail van het jaar 2019.

Richeltjes
“Het is veel afwisselender dan andere edities”, merkt Marian Crombag (35) uit Knegsel op, die als een van de eerste vrouwen finishte op de 10,3 kilometer. Een paar jaar geleden deed ze voor het laatst mee. ,, Toevallig maakte een collega reclame voor de trail en toen ik las dat het dit jaar een nieuw parcours zou zijn, besloot ik om weer mee te doen. Het is voor mij wel een half uur rijden, dus het moet wat toevoegen, anders kan ik net zo goed thuis trainen. Maar als het schema het toelaat kom ik volgend jaar weer. Ik richt me op halve marathons en op een parcours als deze worden mijn spieren sterker. De paden gaan van breed naar smal, er zijn zandpaden en richeltjes. We hebben ook geluk met het weer. Voor een trail moet je vies worden en dat is wel gelukt met deze regen en wind. Het is een beetje als met mountainbiken in de winter. Als je niet onder de modder thuis komt, heb je iets verkeerd gedaan.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *