Loop nu met Lonu

Startersgroep

Loop nu met LONU

Maar liefst vier miljoen Nederlanders lopen hard, de hardloopsport is daarmee de snelst groeiende tak van atletiek in Nederland. Lopers hebben de grote voordelen van het hardlopen ontdekt; je conditie verbetert, je weerstand neemt toe, je valt er van af, je humeur verbetert en je leert nieuwe mensen kennen. Lopen bij LONU heeft nog een extra groot voordeel, het is gewoon een hartstikke leuke vereniging en je loopt via leuke paadjes in en rondom Nuenen waar je op eigen houtje niet zo snel komt. Prestaties zijn natuurlijk stimulerend maar plezier staat bij LONU voorop en nieuwe leden worden snel in de vereniging opgenomen. Ieder jaar wordt bekeken of gestart kan worden met “Loop nu met LONU”

Deze starters groep is bedoeld voor diegene die wil beginnen met hardlopen en nog helemaal geen ervaring heeft, of voor wie al een poosje niet meer gelopen heeft en motivatie zoekt om weer te beginnen. Voor deze groep is geen loopervaring nodig. Wie al zo’n 40 minuten, zonder onderbreking, kan hardlopen (ongeveer 5 Km), kan deze startersgroep overslaan en meteen aansluiten bij de reguliere trainingsgroepen.

Het programma start meestal jaarlijks. Loop jij mee?
Onder begeleiding van deskundige trainers loop je samen met je maatjes 12 weken lang iedere donderdagavond bij LONU. Daarnaast wordt geadviseerd dat je één, maar liefst twee keer per week voor jezelf loopt. Doel is om na 12 weken 30 minuten aan een stuk hard te kunnen lopen en uit ervaring blijkt dat dit meestal wel lukt.
Na “’Loop nu met LONU” kun je doorstromen naar de reguliere trainingsgroepen. Dat zijn er vier, voor ieder niveau een. De hoogste groepen trainen vooral voor de prestatie, de basisgroepen combineren verbetering van de (loop)conditie met gezelligheid.

De kosten voor “Loop nu met LONU” zijn € 25,00. Voor dit bedrag train je 12 weken lang op donderdagavond. Betaling per machtiging, als je eerder stopt is er geen restitutie mogelijk.


Aanmelden is heel simpel. Mail naar info@lonu.nl en wij nemen contact met je op. Na de definitieve bevestiging kun je op de afgesproken datum van start gaan. We verwachten je dan om 19:30 bij het LONU clubgebouw aan het Wettenseind 28 in Nuenen (langs het fietspad). We nemen dan samen de training door en uiteraard is er ook tijd voor informatie en adviezen. Rond 20.30 uur sluiten we af.

Ook voor vragen kun je terecht op info@lonu.nl of op onze site www.loopgroepnuenen.nl. Hier vind je ook antwoorden op de meest gestelde vragen. Aansluitend aan “Loop nu met LONU” verwelkomen we je graag als lid. Je betaalt dan geen inschrijfgeld en je ontvang een hoogwaardig loopshirt. Als lid van LONU kun je twee keer per week met de groep meetrainen (op de dinsdag en donderdagavond), verder worden er diverse loopactiviteiten georganiseerd, waarvan de Gulbergen Trail, de Van Goghloop en de clubkampioenschappen, de meest bekende zijn. Veel LONU leden doen mee aan diverse nationale en internationale loopevenementen, variërend van 5 tot 86 km, zowel verhard als onverhard (Trail). Voor ieder wat wils.

Enkele reacties uit de voorgaande startergroepen:

Ans De beginnerscursus is mij supergoed bevallen. De begeleiding van de trainers is goed, de opbouw van het aantal minuten dat je loopt is ook goed te doen. Ik had niet verwacht dat je na zo’n 10 weken tijd, al een half uur achter elkaar kunt lopen. Het lopen in een groep vind ik gezellig én makkelijker dan wanneer ik alleen loop. Er wordt voldoende aandacht besteed aan de warming-up en cooling-down. Tijdens het lopen is er ook aandacht voor iedereen. Doordat er vier groepen zijn met ieder een ander niveau (aantal km en tijd) is er voor “iedereen wel wat wils”.

Suzan Ik vond het een gezellige beginners groep met een grote diversiteit aan mensen, waarbij je door 2-3 trainingen in de week redelijk gemakkelijk opbouwt om langer aan een stuk te lopen. Een groep om je heen werkt voor mij (zeker in zo’n beginfase) erg motiverend! Mijn eerste jaar bij LONU zit er al bijna op. Door de goede opbouw van de trainingen in combinatie met af en toe zelf trainen en de motivatie van het trainen met een groep verleg je steeds je grenzen zonder dat je het door hebt. Ik had in september nooit gedacht met gemak nu ruim tien km te kunnen lopen. En ik had al helemaal niet gedacht dat ik dit ook vol zou houden en verder zou willen gaan.

Carel Toen ik in september 2011, na 30 jaar, voor het eerst weer ging hardlopen had ik mezelf als doel gesteld om voor het einde van het (kalender)jaar een half uur non-stop te kunnen lopen. Dat doel moest ik al vrij snel bijstellen, want door de goede begeleiding en een perfecte trainingsopbouw had ik na acht weken dit doel al bereikt. Het plezier in het lopen is zo groot dat ik me schuldig voel als ik een keer niet mee kan trainen (ik laat dan mijngroepsgenoten in de steek). LONU is de loopgroep van Nuenen met de nadruk op GROEP, zonder daarbij de kwaliteiten van ieder individu uit het oog te verliezen. Tot slot: “Zonder u geen LONU”; maar wees gewaarschuwd, het is wel verslavend.

Afsluitend, we zien je graag deelnemen aan “Loop nu met LONU” maar denk eraan, zoals Carel al schreef, lopen is wel verslavend.

Nadere informatie?: info@lonu.nl