Loop nu met Lonu

Beginnen met hardlopen doe je met: “Loop nu met LONU”!

Hardlopen in de buitenlucht is een geweldige sport die je bijna overal en altijd kunt beoefenen, het is lekker ontspannend en heeft tal van andere voordelen: je spieren worden getraind, je conditie verbetert, je weerstand neemt toe, je valt er van af, je humeur verbetert en ga zo maar door. Lopen bij LONU heeft bovendien nog wat extra voordelen: onze gediplomeerde trainers bieden een gevarieerd trainingsprogramma aan, het gezamenlijk trainen en werken aan je prestaties is zeer motiverend en stimulerend, je ontdekt alle leuke paadjes in en rondom Nuenen, het is ook nog eens ontzettend gezellig en verder worden er diverse loopactiviteiten georganiseerd, waarvan de Van Goghloop en de Gulbergencross de meest bekende zijn.

Dit klinkt allemaal erg mooi, maar beginnen met hardlopen is vaak een hele stap. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen!
Op dinsdag 5 maart starten we weer met: “Loop nu met LONU”.

Het is een programma van 12 weken, waarbij je onder begeleiding van deskundige trainers samen met je maatjes elke dinsdag werkt aan je hardloopconditie. Het programma wordt afgesloten met de deelname aan de 5 km op de VanGoghloop op zat 1 juni. Daarnaast adviseren we je dat je minimaal één, maar bij voorkeur twee keer per week zelf loopt. Onze ervaring is dat het doel, 30 á 40 minuten aaneengesloten hardlopen, met de juiste instelling meestal lukt. Een mooi vooruitzicht, toch?

Startgroep “Loop nu met LONU” is bedoeld voor degene die wil beginnen met hardlopen en nog helemaal geen ervaring heeft, of voor wie al een poosje niet meer heeft gelopen en motivatie zoekt om weer te starten. Wie al zo’n 40 minuten zonder onderbreking kan hardlopen (ongeveer 5 km), kan deze startersgroep overslaan en meteen aansluiten bij de reguliere trainingsgroepen onderverdeeld in verschillende niveaus. De hoogste groepen trainen vooral voor de prestatie, de basisgroepen combineren verbetering van de (hardloop)conditie met gezelligheid.

De kosten voor “Loop nu met LONU” bedragen € 30,- (dat is inclusief startbewijs voor de VanGoghLoop).
Aanmelden is heel eenvoudig. Mail naar info@lonu.nl en wij nemen contact met je op! Na de definitieve bevestiging kun je dinsdag 5 maart meedoen. We verwachten je dan om 19:15u bij het LONU clubgebouw aan het Wettenseind 28 in Nuenen (naast het fietspad) en rond 20:30u sluiten we af. Ook voor vragen kun je terecht op info@lonu.nl of op onze website www.lonu.nl.

Hopelijk tot binnenkort!

Enkele reacties uit de voorgaande startergroepen:

Ans De beginnerscursus is mij supergoed bevallen. De begeleiding van de trainers is goed, de opbouw van het aantal minuten dat je loopt is ook goed te doen. Ik had niet verwacht dat je na zo’n 10 weken tijd, al een half uur achter elkaar kunt lopen. Het lopen in een groep vind ik gezellig én makkelijker dan wanneer ik alleen loop. Er wordt voldoende aandacht besteed aan de warming-up en cooling-down. Tijdens het lopen is er ook aandacht voor iedereen. Doordat er vier groepen zijn met ieder een ander niveau (aantal km en tijd) is er voor “iedereen wel wat wils”.

Suzan Ik vond het een gezellige beginners groep met een grote diversiteit aan mensen, waarbij je door 2-3 trainingen in de week redelijk gemakkelijk opbouwt om langer aan een stuk te lopen. Een groep om je heen werkt voor mij (zeker in zo’n beginfase) erg motiverend! Mijn eerste jaar bij LONU zit er al bijna op. Door de goede opbouw van de trainingen in combinatie met af en toe zelf trainen en de motivatie van het trainen met een groep verleg je steeds je grenzen zonder dat je het door hebt. Ik had in september nooit gedacht met gemak nu ruim tien km te kunnen lopen. En ik had al helemaal niet gedacht dat ik dit ook vol zou houden en verder zou willen gaan.

Carel Toen ik in september 2011, na 30 jaar, voor het eerst weer ging hardlopen had ik mezelf als doel gesteld om voor het einde van het (kalender)jaar een half uur non-stop te kunnen lopen. Dat doel moest ik al vrij snel bijstellen, want door de goede begeleiding en een perfecte trainingsopbouw had ik na acht weken dit doel al bereikt. Het plezier in het lopen is zo groot dat ik me schuldig voel als ik een keer niet mee kan trainen (ik laat dan mijngroepsgenoten in de steek). LONU is de loopgroep van Nuenen met de nadruk op GROEP, zonder daarbij de kwaliteiten van ieder individu uit het oog te verliezen. Tot slot: “Zonder u geen LONU”; maar wees gewaarschuwd, het is wel verslavend.

Afsluitend, we zien je graag deelnemen aan “Loop nu met LONU” maar denk eraan, zoals Carel al schreef, lopen is wel verslavend.

Nadere informatie?: info@lonu.nl