Loopgroepen

Loopgroepen

De trainingen van LONU vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond vanaf het LONU clubgebouw aan het Wettenseind. Trainingen starten om 19.15 uur en duren tot ongeveer 20.30 uur. Deelname aan de trainingen is geheel op eigen risico.

LONU kent een groepsindeling in vier loopniveaus:

Groep PR (prestatie)
Deze groep beoefent de loopsport op recreatieve basis, maar legt daarbij het accent op het regelmatig deelnemen aan wedstrijden, dus het neerzetten van sportieve prestaties. Bij deze trainingsschema’s ligt het accent op het met behulp van een verantwoord en gevarieerd trainingsprogramma het lichaam in de juiste conditie brengen om op de wedstrijddag een goede prestatie te kunnen neer zetten.

Groep R1 (recreatief lopen met het accent op recreatie met af en toe deelname aan wedstrijden)
Deze groep beoefent de loopsport op recreatieve basis. Zij legt daarbij het accent op recreatief karakter, met het lopen van enkele trimlopen/westrijden per jaar. Denk hierbij aan het prettig samen lopen, conditie opbouwen, maar ook af en toe een wedstrijd willen lopen.

Groep R2 en R3 (recreatief lopen met het accent puur op recreatie)
Deze twee loopgroepen beoefenen de loopsport op recreatieve basis, waarbij het accent op het recreatieve karakter ligt. Bij deze groepen ligt het accent op samen lopen om het lichaam in goede conditie te houden of bijvoorbeeld gewicht te beheersen. Gezelligheid, sociaal gebeuren voert bij de trainingen de boventoon.

* tijdens interval, naar eigen kunnen, op aangeven van trainer

Voor elke niveau worden twee trainingen per week aangeboden. Lopers kunnen per trainingsavond een groep naar keuze kiezen die op dat moment aansluit bij hun trainingswensen en doelen. Daarnaast is het ook aan de trainers om te bewaken dat de lopers zich aansluiten / doorstromen / terugstromen naar het loopniveau dat het beste bij hun capaciteiten aansluit.
Het loopseizoen loopt van augustus tot juli, jaarlijks bepaalt het bestuur wanneer de zomerstop (zes weken) is.

LONU is een recreatieve loopgroep en niet specifiek wedstrijd- of prestatiegericht. Maar deelname aan wedstrijden wordt wel gestimuleerd. Het ligt voor de hand dat lopers in de groepen PR en R1 zich meer tot het lopen van wedstrijden aangetrokken voelen. Toch werken alle groepen naar een resultaat toe, de zogenaamde piekmomenten:

voor R2 en R3 zijn dat de Clubkampioenschappen (december) en de Van Goghloop (juni)

voor de groepen R1 en PR zijn dat de (halve) Marathon Eindhoven (oktober), de Clubkampioenschappen (december) en de Van Goghloop (1e zaterdag in juni).

Om trainingsvorderingen in kaart te brengen organiseren we minstens tweemaal per jaar een testloop. Dit voorafgaand aan de nieuwjaarsborrel en de zomerafsluiting.