Faq “Loop nu met LONU”

V: Ik heb de laatste jaren niets aan sport gedaan, kan ik dan toch meedoen?
A: “Loop nu met LONU” is dan een mooie manier om op een leuke, verantwoorde manier met bewegen te beginnen. Het schema is heel geleidelijk opgebouwd zodat je lijf kan wennen aan de belasting. Je zult zien dat je met sprongen vooruit gaat!

V: Ik heb het afgelopen jaar een blessure gehad, kan ik dan toch meedoen?
A: Ja, als je blessure hersteld is in principe wel. Bij twijfel adviseren we je arts of fysiotherapeut te raadplegen. Je sport namelijk op eigen risico. Het schema dat we volgen kent een geleidelijke opbouw, zodat je langzaam went aan de belasting. Daarmee zou het moeten lukken.

V: Ik kan niet alle trainingen bijwonen, is dat erg?
A: Zeker als je net begint is het belangrijk dat je regelmatig traint. Kun je een dinsdag niet? Compenseer dit dan zelf op een ander moment. Je kunt vooraf altijd aan de trainer vragen wat je thuis zou kunnen doen. Een goede opbouw is namelijk belangrijk omdat je lijf langzaam moet wennen aan duur en afstand. Probeer 2-3 trainingen per week in je dagelijkse leven in te bouwen.

V: Heb ik vanaf het begin loopschoenen nodig?
A: De eerste trainingen zijn op het grasveld, algemene sportschoenen zijn dan voldoende. Daarna adviseren we je te beslissen over hardloopschoenen. Laat je daarvoor goed adviseren in een hardloopspeciaalzaak, die zijn er in de omgeving van Nuenen voldoende. Zij kijken hoe je loopt, naar de stand van je voeten, enkels en knieën etc.. Goede schoenen zijn belangrijk en kunnen vervelende blessures voorkomen.

V: Wat als ik het tempo niet bij kan houden?
A: Er is altijd voldoende begeleiding aanwezig zodat iedereen op eigen tempo kan beginnen. We vertrekken samen en komen altijd samen terug.

V: Moet ik me afmelden als ik niet kan?
A: Nee, je hoeft je niet af te melden. We vinden het wel prettig als je het meldt wanneer je een blessure hebt en langer niet komt. Dit kan op de training of via info@lonu.nl. We starten stipt om 19:30 met het programma.